Peter Sagan triumfoval v 8. etape Okolo Švajčiarska

15.06.2013 Celý región

Bad Ragaz 15. júna (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan zaknihoval ďalší úspech, keď v sobotu triumfoval v 8. etape na pretekoch Okolo Švajčiarska. Jazdec stajne Cannondale sa na 180,5 km dlhej trati zo Zernez do Bad Ragaz presadil v záverečnom špurte a cieľovú pásku preťal v čase 4:33:26 h.

Pre Sagana je to celkovo ôsme víťazstvo na švajčiarskych cestách a druhé v tohtoročnej edícii. "Žiadne etapové víťazstvo nie je jednoduché. Chcel by som veľmi poďakovať mojim spolujazdcom v tíme, ktorí dnes na trati odviedli skvelú prácu. Majú veľkú zásluhu na tomto triumfe. Preteky Okolo Švajčiarska sú pre nás dobrou generálkou na Tour de France a teší ma, že sa nám na nich darí," uviedol slovenský cyklista po pretekoch v televíznom interview. Dvadsaťtriročný Žilinčan dosiahol 51. víťazstvo v kariére.

Druhú priečku si vyjazdil Talian Daniele Bennati (Saxo-Tinkoff), tretieho klasifikovali belgického jazdca Philippeho Gilberta z tímu BMC Racing.

Výborný výsledok dosiahol aj ďalší slovenský zástupca, Peter Velits (Omega Pharma - Quick-Step) obsadil 7. miesto.

Lídrom celkového poradia ostal aj po 8. etape domáci jazdec Mathias Frank, ktorý vedie pred Ruiom Costom o 13 sekúnd.

Výsledky 8. etapa (Zernez - Bad Ragaz, 180,5 km):
1. Peter SAGAN (SR/Cannondale) 4:33:26, 2. Daniele Bennati (Tal./Saxo-Tinkoff), 3. Philippe Gilbert (Belg./BMC Racing), 4. Michael Albasini (Švaj./Orica), 5. Christophe Riblon (Fr./AG2R), 6. Martin Elmiger (Švaj./IAM Cycling), 7. Peter VELITS (SR/Omega Pharma-Quick-Step), 8. Julien Simon (Fr./Sojasun), 9. Maxime Monfort (Bel./RadioShack), 10. Simon Geschke (Nem./Argos) - všetci rovnaký čas

Celkové poradie po 8. etape:
1. Mathias Frank (Švaj./BMC Racing) 30:16:02, 2. Rui Costa (Portug./Movistar) +13, 3. Roman Kreuziger (ČR/Saxo - Tinkoff) +23, 4. Thibaut Pinot (Fr./FDJ) +44, 5. Bauke Mollema (Hol./Blanco) +46, 6. Tejay Van Garderen (USA/BMC Racing) +1:17 min.
 

Vyberte región